2024-04-15

Ett historiskt beslut i Skåne!

Skånes fyra kårer, Malmö, Helsingborg, Hässleholm och Lund har beslutat att gå samman i en gemensam kår benämnd FAK Skåne. Övergången till den nya gemensamma kåren kommer att ske så fort det är praktiskt möjligt.

Nu har ett historiskt beslut också fattats i Skåne att bilda en gemensam kår. Kårerna i Skåne har nu genomfört sina ordinarie kårstämmor.

I och med att samtliga kårer i Skåne tagit sina stadgeenliga beslut på två på varandra kårstämmor och som godkänts av FAK Riks, så har nu sammanslagningen vunnit laga kraft. FAK Malmö byter namn till FAK Skåne och bildar den ledande delen av kåren och de tre andra kårerna blir underställda som sektioner. Sektionerna har sedan representanter i FAK Skånes styrelse.

Först ut var FAK Malmö som har lämnat in underlaget för att bytta namn till Frivilliga Automobilkåren Skåne (FAK Skåne), nästa kår ut var FAK Lund som beslutade att gå upp i FAK Skåne, därefter var det FAK Helsingborgs tur och de hade redan tidigare beslutat att gå samma väg till en gemensam kår. FAK Hässleholm var den kår som hade sin stämma sist och även här beslutade man att gå samman till en gemensam kår.

Nu återstår arbetet för de kårer som skall upplösas att börja avveckla verksamheten med det som måste göras Innan man går upp och bildar en sektion i FAK Skåne.