2024-06-10

Cruising! Har man sett en, då har man sett alla.

Nej, det gäller inte för Staffanstorps motorfestival. Den var i många avseenden unik. Hundratals fordon deltog. Vanliga amerikanare och ovanliga, hot-rods, Svenssonvolvo, många olika V8-dunkare, men även Tekno- och Rap-dunkare, privata militärfordon, räddningskår och FRG, rallybilar och många andra som bara lät fruktansvärt högt från avgasrören. Tycks vara en sport att få decibelmätaren att slå i botten.

Nej, det gäller inte för Staffanstorps motorfestival.

Den var i många avseenden unik. Hundratals fordon deltog. Vanliga amerikanare och ovanliga, hot-rods, Svenssonvolvo, många olika V8-dunkare, men även Tekno- och Rap-dunkare, privata militärfordon, räddningskår och FRG, rallybilar och många andra som bara lät fruktansvärt högt från avgasrören. Tycks vara en sport att få decibelmätaren att slå i botten.

Hela Staffanstorps centrum fylldes med allehanda fordon. Långt utanför den avsedda Balders hage. Men det anande vi redan ute på fältet bredvid Willys där alla samlades före defileringen in till centrum. Bland alla dessa finner vi FAK Skåne med 13-bilen och vårt utställningstält.

Vår dag började med att fem FAK-medlemmar träffades vid Willys matmarknad invid rondellen på 108:an. Klockan slog då 9.00. Conny kom med 13-bilen från depån, Anders och Ali med släpvagnen och Nemi och Håkan anslöt med egna fordon. Vi bjöds på frukost i avvaktan på att arrangemanget skulle börja 11.00, med transport in till centrum. En aldrig sinande ström av festival-fordon kom till uppsamlingsplatsen. Det blev vår frukostunderhållning.

När vi omgrupperat till centrum, slagit upp vårt tält, plockat fram utställningen så kom alla fordonen i festivalen och passerade oss på några meters håll. Åskådarna var många, unga som gamla visade de stort intresse för spektaklet. Donalds tungbärgare erbjöd att bistå FAK när behov uppstod. Något pris diskuterades aldrig. Kanske tur det, att vi besparade kårchefen en dyr överraskning.

Vi hade ett fåtal besökare hos oss men fångade inte in några nyfikna blivande medlemmar.

När klockan blev 15.00 bröt vi upp och återgick till depån och våra hem.

 

Stort tack till Nemi, Conny, Håkan och nye Ali för att ni ville vara med och visa upp FAK.

Text och bilder

Anders Kristiansen